top of page

Alfa-kurssi

Alfa on sarja rentoja ja ilmapiiriltään avoimia tapaamisia, joissa tutkitaan kristinuskoa. Jokainen tapaaminen rakentuu yhden uskoon liittyvän kysymyksen ympärille.

Kymmenen kokoontumiskerran Alfa-kurssi kokoontuu tiistaisin klo 17.30 Kotkan vapaaseurakunnassa (Mariankatu 18) 21.9.2021 alkaen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.9. Osallistuminen on täysin ilmaista, eikä sido mihinkään. Tapaamisten kulku on seuraavanlainen:

Aluksi

Ruoka tuo ihmisiä aina yhteen, olkoon kyseessä sitten joukko ystäviä ruokapöydän ääressä taikka nopea kuulumisten vaihto kahvin ja pullan merkeissä. Alfa ei poikkea tästä. Tapaamiset alkavat yleensä ruokailulla, sillä se on hyvä tapa rakentaa yhteisöllisyyttä ja tutustua toisiin.

 

Alustus

Alustusten tarkoituksena on herättää keskustelua. Alustukset ovat noin kolmenkymmenen minuutin mittaisia ja ne voidaan pitää paikan päällä tai näyttää videolta. Ne käsittelevät uskoon liittyviä isoja kysymyksiä ja avaavat kristinuskon perusteita. Esimerkkejä aiheista ovat mm. Kuka Jeesus on? Kuinka voin uskoa? Miten rukoillaan? ja Miten Jumala ohjaa meitä?

 

Keskustelu

Alfan kenties tärkein osa on keskustelu - jokaisen mahdollisuus kertoa mitä ajatuksia alustus herätti. Keskustelut käydään pienissä ryhmissä, joissa ei ole pakko sanoa mitään, mutta toisaalta ei myöskään ole mitään, mitä ei voisi sanoa. Keskusteluissa on mahdollisuus kuulla muiden näkemyksiä ja jakaa omia näkemyksiään - rehellisessä, ystävällisessä ja avoimessa ilmapiirissä.

Lisätietoja antaa Jorma Almgren:

almgren.jorma@gmail.com 

Puh. 045 156 2826

Ilmoittautuminen

Olemme vastaanottaneet tietosi.

Kiitos ilmoittautumisesta!

bottom of page